Egymilliárd forintos üzemet avatott Nádudvaron Varga Mihály

Több mint egymilliárd forintos beruházás zajlik a Nádudvari Élelmiszer Kft-nél. A pénzből kialakítottak egy panírozóüzemet, bővítették a húsfeldolgozót és hűtőház is épült. A fejlesztéshez több mint félmilliárd forint támogatást kapott a cég a Nemzetgazdasági Minisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatás Programjából.

Már az új gépsorokon készülnek a termékek a Nádudvari Élelmiszer Kft. új panírüzemében. Ehhez 500 négyzetméteres bővítést hajtottak végre. De megújították a húsüzemet is és elkészült egy hűtőház. A több mint egymilliárd forintos fejlesztés nyomán nem csak a gyártási kapacitás nő a cégnél, de új termékeket is előállítanak majd.

Magyar Termék Nagydíjas a Nádudvari E-mentes sajtkrém

A miniszter is részt vett az avatón

– Egy rendkívül dinamikus innováció, termékfejlesztés fogja kezdetét venni. Konkrétan a panírüzemben olyan gépsorokat állítottunk be, amelyekkel különböző töltött termékek gyártását tudjuk folytatni – mondta el Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.

A nagyarányú fejlesztést 553 millió forinttal segítette a Nemzetgazdasági Minisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatás Programja. Az erről szóló tanúsítványt adta át Varga Mihály miniszter Nádudvaron.

Az ünnepségen a nemzetgazdasági miniszter elmondta: 2015-ben indították el ezt a programot, amely célja, hogy segítse azoknak a magyar tulajdonú cégeknek a fejlesztési terveit, amelyek méretük miatt uniós támogatásra már nem pályázhatnak. Varga Mihály hozzátette, hogy a hazai élelmiszeripar jelentős fejlődésnek indult. Ezt mutatja, hogy tavaly kétezer milliárd forintos exportbevételt ért el az ágazat. Úgy fogalmazott: a nádudvarihoz hasonló fejlesztésekre szükség van, mert nagy a verseny a hazai és a nemzetközi piacokon is.

nadudvA kormány célja az ágazat és ezen belül az élelmiszer-export további bővítése, fejlesztése – hangsúlyozta.

– Aki gyorsan tud reagálni egy helyzetre, gyorsan tud felismerni változásokat és azokat megfelelő, kreatív módon tudja kezelni, az tud a piacon maradni – hangsúlyozta Varga Mihál, nemzetgazdasági miniszter.

Nádudvaron az új fejlesztésekkel harminc új munkahelyet is teremtettek, így már több mint 300 dolgozót alkalmaz a cég.

a dehir.hu cikke alapján