Glutén- és laktózmentes termékek Nádudvarról

Jó néhány szakmai elismeréssel a hátunk mögött is fontos számunkra, hogy ne csak fenntartsuk a jól megszokott színvonalat, de folyamatos fejlesztések során tovább javítsuk a minőséget. Ennek jegyében született meg 2008-ban az egyedülálló E-mentes, 2013-ban pedig a glutén- és laktózmentes májas termékcsaládunk, amellyel elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat.
Glutén- és laktózmentes termékek Nádudvarról
A húskészítmények előállításához évszázadok óta szükség van különböző adalék anyagokra. Sajnos még a legmodernebb technológiák alkalmazása mellett sincs lehetőség arra, hogy teljesen elhagyjuk ezeket, azonban a Nádudvari szakembereinek sikerült kizárniuk a legjellemzőbb allergéneket. Mivel a felmérések szerint a magyar lakosság közel egytizede szenved glutén- vagy laktózintoleranciában, s az érintettek száma évről évre nő, igény támadt a glutén- és laktózmentes termékek iránt. Erre irányuló kutatásaink első eredménye a megújult májas termékcsalád.

A májas a nádudvari húsüzem egyik ikonja. Habár ezt a terméket nem csak mi gyártjuk, a hajdúsági tájjellegnek megfelelő házias ízesítéssel talán egyedül mi büszkélkedhetünk. Amíg a hazai húsüzemek jellemzően búzaglutén- vagy tejcukortartalmú adalékokat használnak az állomány kialakításához, mi a legújabb fejlesztések eredményeként változtattunk az összetételen. Természetesen a háromféle ízesítésben kapható májasunk közkedvelt ízén vagy állagán nem módosítottunk.